Sidste nyt

Følg mig på Facebook

Jeg har flyttet mine akuelle nyheder og begivenheder over på min Facebookside, for at kunne holde informationen samelt ét sted.

Følg min side her

 

 


Luther-pecha kuchaPecha Kucha på Viborg Bibliotek om Reformationen

Den 5. marts 2017 deltager jeg i pecha kucha-arrangementet “Reformation, kunst og tapas” på Viborg Bibliotek. Jeg medvirker med en serie billeder inspireret af Luthers tekster. Billetterne er gratis, men skal reserveres på biblioteket.

Viborg Kunstforum står bag arrangementet, hvor ti lokale kunstnere viser deres nytolkninger af reformationens tekster og billeder. Petcha Kucha er en særlig præsentationsform, hvor hver deltager viser 20 billeder af værker eller den kunstneriske proces. Der er kun 20 sekunder til hver visning, og dermed får fremvisningen en særlig dynamisk karakter.

 

 


Fire malerier af Birte Mølgaard optaget på censureret udstilling

På Bjerringbro kunstforenings censurerede udstilling 2016 har jeg fået antaget fire malerier. Ved ferniseringen søndag den 20.11. modtog jeg censorernes 2. pris.

Cafeen i Cairo
Titel: Cafeen i Cairo

Cafeen i Cairo

Maleriet Cafeen i Cairo er et af de fire malerier, som blev optaget på udstillingen i Bjerringbro. Det er inspireret af et foto fra en cafe i Cairo, jeg klippede ud af en avis fra flere år siden. Billedet er malet på en mørk grund. Jeg har kigget på fotografiet, mens jeg malede, men fortolket motivet frit.

Jeg klipper tit billeder ud af aviser, hvis de fascinerer mig, og dette billede havde noget interessant over sig. Interiøret virkede nærmest teateragtigt, og det store spejl på væggen var som en åbning ind til en anden verden, en anden dimension. Lidt lige som i Alice i Eventyrland. 

Spejlet passer godt til min hensigt både med dette billede og i det hele taget. Jeg vil gerne skabe en fortælling, men ikke fortælle alt. Noget skal være overladt til beskueren.


Titel: Rwanda
Titel: Rwanda

Rwanda

Maleriet med titlen Rwanda er lige som Cafeen i Cairo også blevet optaget på den censurerede udstilling i Bjerringbro i november 2016. Det er inspireret af et avisfoto fra en artikel om retsopgøret efter folkemordet i Rwanda.

Jeg blev umiddelbart fascineret af motivets skønhed. Det forestiller fotos af mennesker hængt på snore som i et mørkekammer.

Jeg så det først som et flot billede, før jeg vidste, hvad det handlede om og forstod, det var billeder af mennesker, som var blevet myrdet under grusomhederne.